Home » Blog » Inspiratie » Het loslaten van wilskracht

Het loslaten van wilskracht

door | 31 mei, 2022 | Inspiratie

Gister zei ik já tegen het loslaten van wilskracht!

Gistermorgen tijdens de training ‘succes komt van binnenuit’ van Debbie Bernasco zei ik volmondig ja tegen het loslaten van wilskracht. En tjee, wat is dat nog steeds een uitdaging voor me op de momenten dat het niet gaat zoals ik wíl.

Wil je iets bereiken en wil je succesvol zijn? Dan ga je aan de bak, harder werken, nog beter je best doen, focussen, stippen op de horizon zetten, een stappenplannen maken, of erger nog, een funnel maken..

Die manier van doen zit nog steeds in mijn systeem. Het is wilskracht, harde kracht. Eigenlijk altijd gebaseerd op een vorm van angst. Natuurlijk is er niets mis met plannen, doelen stellen en focussen. Dat zal ik ook blijven doen. Maar intussen weet ik dat harder werken op wilskracht niet de weg is. Dat afdwingen niet werkt. Het forceert en zet daarmee eigenlijk alles vast zodat ik juist uit flow en verbinding raak met mezelf en mijn verlangen.

In de wilskracht ontstaat er bij mij meestal juist meer frustratie en ongeduld. Wanneer je gaat duwen en trekken aan iemand werkt dat vaak averechts. En duwen en trekken aan mijn onderneming, aan mijn verlangen werkt dus ook niet. Je raakt in een staat van zijn die juist afstoot in plaats van aantrekt. Zo raak je juist verder van je verlangen verwijderd.

De momenten dat ik in wilskracht verval vragen juist om weer in afstemming met mezelf te komen. Te vertragen, om zo uit mijn hoofd te komen en verbinding te maken met intelligentie van mijn hart. Zij spreekt altijd mijn waarheid en geeft daarmee echt vertrouwen. Wanneer je in vertrouwen bent heb je geen wilskracht nodig.

En terwijl ik tijdens de training weer heerlijk in verbinding raakte groeide mijn vertrouwen. En.. de wet van aantrekking leek gelijk voor me te werken.laughing Nog tijdens de training ontving ik een bericht van een gast die afgelopen weekend tijdens haar verblijf bij EsZens zo geïnspireerd was geraakt dat ze haar vriendinnen had geïnformeerd over Eszens en met 3 vrouwen een nieuw arrangement boekte. Heerlijk hoe het werkt!

Ik heb echt met mijn hart gekozen te gaan ondernemen en te doen wat ik ik nu doe. De training van Debbie Bernasco inspireert me nog succesvoller te worden in wat ik doe door wilskracht vaarwel te zeggen.

 

Met liefs en dankbaarheid, Ester

Over mij

Als ik mezelf helemaal zou afpellen blijft er in essentie liefde en vrijheid over. Vanuit deze essentie coach en werk ik.

 

Interessante berichten

Categorieën

Gerelateerde artikelen

De stilte van de winter

De stilte van de winter

Als je naar de natuur kijkt zie je dat zij in de winter in rust is. De stilte van de winter helpt je naar binnen te keren. Het is het perfecte seizoen om lichaam en geest te ontspannen. Een individuele winter retraite kan je daarbij helpen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin