Massages

Een massage om lichaam en geest te ontspannen

Massages worden al eeuwenlang beoefend en door de jaren heen zijn er veel verschillende soorten massages ontstaan. De meeste massages hebben het doel om een balans te genereren tussen lichaam en geest.

Ik geef intuïtieve massages die gericht zijn op ontspanning, lichaamsbewustzijn en verbinding. Mijn massages helpen je om stress en spanningen die het dagelijkse leven met zich mee kunnen brengen los te laten om even helemaal tot jezelf te komen. Het is een moment waar je je aandacht even niet naar buiten, maar helemaal naar binnen mag richten. Op deze manier gaat je aandacht meer uit je hoofd en word je meer bewust van je lichaam.  Een heerlijke manier om bewust tijd en aandacht aan jezelf te geven.

Wat is een intuïtieve massage

De massages die ik geef zijn intuïtief waarbij ik gebruik maak van verschillende technieken. Een intuïtieve massage is een holistische, ontspannende massage. Holistisch betekent hier één geheel. Je lichaam, gevoelens, gedachtes en emoties staan in verbinding met elkaar.
De massage is niet bedoeld om klachten te behandelen maar nodigt je uit te luisteren naar de signalen van je lichaam. De massage helpt je om uit je hoofd te komen en de aandacht naar je lichaam te brengen, spanningen los te laten, contact te maken met wat je voelt en de wijsheid van je lichaam te ervaren. Het is een aandachtsvolle massage waarbij ik verschillende technieken toepas op gevoel en altijd vanuit het hart.
In basis masseer ik het hele lichaam of we stemmen samen af waar je behoefte ligt. Ook integreer ik technieken uit de Chi-Wit, meridianen en Deep Tissue massage.

Ervaar de helende werking van een intuïtieve massage

Mijn ervaring als masseur

Ik heb zelf ervaren hoe ontspannend en helend het kan zijn als iemand je met bewuste liefdevolle aandacht masseert. Zonder praten iemand laten ervaren hoe je lichaam en geest kunt ontspannen. Ik volgde de cursus intuïtief masseren bij Sabaaydi. Toen ik de technieken eenmaal voldoende onder de knie had leerde ik vanuit een natuurlijke flow te masseren. Het geven van een massage vanuit mijn hart is daardoor ook voor mijzelf een ontspannende ervaring.
Ook volgde ik de cursus Deep Tissue massage, Chi-wit massage, masseren met de onderarm, meridianen massage en de kruidenstempelmassage. De Deep Tissue richt zich op de diepere lagen van spieren en bindweefsel. De Chi-wit massage neemt de wervelkolom als uitgangspunt. Hier komen zenuwen samen die in verbinding staan met de rest van het lichaam. 

Mijn massages geven ontspanning, lichaamsbewustzijn en verbinding.

Ontspanning

Ontspanning is een van de meest belangrijke dingen om gezond te blijven. Je kunt op verschillende manieren ontspannen. Tijdens een massage bij mij hoef jij niets. Je mag lichaam en geest helemaal laten rusten en genieten van de helende werking van een massage. Deze vorm van ontspanning geeft vitaliteit, bevordert het herstellend vermogen van het lichaam en geeft balans tussen lichaam en geest.

Lichaamsbewustzijn

Ons hoofd legt ons lichaam wel eens het zwijgen op. Terwijl je lichaam veel wijsheid bevat en weet wat het nodig heeft om zich gezond te voelen. Tijdens een massage wordt je aandacht naar je lichaam gebracht. Lichaamsbewustzijn zorgt ervoor dat je voelt wat er in je omgaat. Wanneer je bewust bent van je gevoelens en emoties in je lichaam ontstaat er innerlijke kennis die leidt tot een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Verbinding

Jouw lichaam draagt een schat aan ervaringen met zich mee. Ervaringen, herinneringen en gevoelens sla je niet alleen in je hoofd maar ook in je lichaam op. Tijdens mijn massages ben ik me ervan bewust dat jouw lichaam allerlei informatie bevat over je innerlijke wereld. Ik behandel je lichaam met respect en ben met mijn volle aandacht bij jou. Je ervaart dat ik verbinding maak met jouw lichaam. 

Ik heb genoten van een massage bij Eszens. Een prachtige omgeving en een hele mooie sfeervolle praktijk.

Ester zorgt ervoor dat je ontspannen naar huis gaat. Alles ziet er heel gezellig en zen uit, gezond theetje, wat lekkers erbij en zo kan ik nog wel even doorgaan…
Ik heb genoten!

Clarinde

Ik heb een fantastische en fijne ontspanningsmassage gehad van Ester. Ik ben een ervaring rijker en wat voor één, Ester is zeer betrokken met je, laat je in je waarde en je voelt je helemaal op je gemak. Zo kun je heerlijk ontspannen in een geweldig mooie ruimte, midden in de natuur, lekker om even helemaal tot jezelf te komen. Een fantastische ervaring.

Heidi

Ik was echt toe aan wat ‘me time’ maar hoe doe je dat in deze gekke tijd. Ik boekte een ontspanningsmassage bij Eszens. Ik werd bij aankomst hartelijk door Ester ontvangen. Gezellig een kopje -verse munt, citroen, gember en ik weet niet wat nog meer- thee gedronken, verwend met een heerlijk voetenbad en daarna nog de massage.. Ik heb genoten!

Rena

Werkwijze

Als je voor het eerst een massage bij mij boekt hebben we telefonisch of in mijn praktijkruimte een gratis kennismakingsgesprek en vraag ik waar je behoeftes liggen. Zo kunnen we aan elkaar wennen en krijg je altijd de tijd om rustig te landen voor de massage begint. Tijdens een kopje thee kun je vertellen hoe je in je vel zit. Tijdens de massage zelf praten we niet zodat jij volledig met je aandacht bij jezelf kunt blijven. Ik masseer met olie. We nemen de tijd om rustig af te sluiten met en naar behoefte kun je delen hoe je de massage hebt ervaren.

Wil jij een massage boeken?

Of meer informatie opvragen?