Home » Blog » Inspiratie » ‘Of leukemie een contra indicatie is voor een massage’ vroeg ze

‘Of leukemie een contra indicatie is voor een massage’ vroeg ze

door | 8 feb, 2023 | Inspiratie

Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk

Onlangs had ik een klant voor een massage. Ze was al vaker bij me geweest en dit keer had ze van haar vriendinnen een massagebon cadeau gekregen.

Begin december was er leukemie bij haar geconstateerd. De artsen gaven haar nog 2 weken…  Nu ongeveer 2 maanden later is ze er nog steeds. ‘Ik zit in m’n extra tijd’ zei ze. Vooraf vroeg ze me nog of dit een contra-indicatie was voor een massage. Nee, zo lang het goed voelt, je niet onder zware behandeling bent en de behandelend artsen het niet afraden is kanker geen contra-indicatie.

‘Ik hoop alleen niet dat je morgen dood gaat’ flapte ik eruit voordat ik het doorhad. Dan zou ik me wel een beetje raar voelen.

Ze moest lachen. Ze lachte sowieso veel, zat vol met humor en lichtheid.
De vreselijke ziekte en vooruitzicht op de dood gaat logischerwijs vaak gepaard met verdriet, emoties en wellicht angst.

Deze vrouw was meer een soort explosie van licht. Ze was zo dankbaar voor haar leven en de mensen om haar heen.

En hoe intens ik haar verhaal ook vond, ik voelde geen enkele zwaarte of ongemak.

Ze vertelde dat ze juist nu nog de mooiste gesprekken heeft. Dat ze de tijd heeft om brieven voor haar kleindochter te schrijven met haar wijsheden (op verzoek van haar zoon). Dat haar huis een zoete inval is. Dat ze een commune van lieve vrienden heeft die er continu voor haar zijn. Omgeven door liefde. Ik voelde één en al dankbaarheid in deze fase van haar leven.

Toen ze op de massagetafel ging liggen zag ik haar ketting met een groot hart waarop ‘niet reanimeren’ stond. Ik vroeg haar om deze af te doen zodat ik haar nek beter kon masseren. Even flitste door mijn hoofd ‘straks gebeurt er wat en in alle paniek zien ze die ketting dan niet omdat ik haar gevraagd heb deze af af te doen’. Ik lachte om mezelf en begon vol vertrouwen en dankbaarheid aan een zachte massage.

Toen ik haar vroeg om van haar buik op haar rug te draaien voelde ze zich al zo ontspannen dat ze lachend vroeg of ik niet even een takelwagen kon regelen.

Ze bedankte me voor de massage en zei dat ze had genoten.

Ze vertelde dat ze al meerdere vriendinnen naar me had doorgestuurd en bij haar vertrek zei ze dat ze nog steeds reclame voor me zou maken. En ik riep haar na ‘blijf dan nog maar lang leven!’

Leven vanuit dankbaarheid is prachtig en helend. Ik voel me dankbaar dat ik haar in deze fase van haar leven mocht masseren. En haar manier van zijn was voor mij een prachtige les.

Over mij

Als ik mezelf helemaal zou afpellen blijft er in essentie liefde en vrijheid over. Vanuit deze essentie coach en werk ik.

 

Interessante berichten

Categorieën

Gerelateerde artikelen

De stilte van de winter

De stilte van de winter

Als je naar de natuur kijkt zie je dat zij in de winter in rust is. De stilte van de winter helpt je naar binnen te keren. Het is het perfecte seizoen om lichaam en geest te ontspannen. Een individuele winter retraite kan je daarbij helpen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin