Home » Blog » Coaching » Coachen in de natuur

Coachen in de natuur

door | 26 mei, 2020 | Coaching

Wil je kennismaken met coachen in de natuur?

Deze week was mijn lieve vriendin bij mij. Ik wilde wat nieuwe foto’s maken voor mijn website om een indruk te geven  van de omgeving van mijn praktijkruimte waar ik coaching in de natuur aanbied. Zij wilde wel stand-in zijn. Nu zijn wij allebei niet zo van het poseren, dus terwijl mijn vriend alias fotograaf achter ons aanliep stonden wij de eerste minuten een beetje onhandig te doen. Uitgenodigd door de natuur liepen we verder. En door zo samen echt in de natuur te zijn gebeurde er al iets. We vergaten dat hele poseer gedoe en volgden wat ons gevoel ons ingaf. Het ene moment was er stilte en rust, overgave aan het moment. Een ander moment werden we uitgenodigd in gesprek te gaan, geïnspireerd door alles wat op ons pad kwam. De wandeling werd een beleving, een reisje samen en met onszelf. Onszelf laten leiden door een natuurlijke flow, ontdekken en niets  moeten.

Zij, Patricia Claassen,  heeft zelf opgeschreven hoe ze het ervaren heeft en ik deel dit graag met je.

Op weg naar mijn vriendin heerlijk even de rust op zoeken. Ik ben 42, moeder van 3 geweldige kinderen, 3 dagen in de week aan het werk en geniet van alle kleine dingen in het leven. Afgelopen weken kreeg ik er ook de functie van thuiswerk juf, logopedist en gymdocent bij.

We drinken een kopje thee en dan gaan we een wandeling maken bij haar in de omgeving. Met als doel wat mooie foto’s voor op haar website.

Met één stap in het hoge gras tussen de prachtige bloemen zette ik letterlijk even een stap in een andere wereld. ‘Kijk nou wat mooi, oh zie je die blauwe vlinder oh kijk daar nog een. En zie die bij op die bloemen wat mooi.’ We gaan zitten en ik neem alles in mij op, de geur, het geluid van de wind en het gevoel van de wind door mijn haren. We stoppen en zien het huis en de praktijkruimte van mijn vriendin van een hele andere kant. Ik denk dat we nog geen kilometer gelopen hebben maar het geeft al zo’n andere kijk op hun prachtige woonplek.

Soms hoef je maar even de weg over te steken, wat we letterlijk hebben gedaan en waan je je weer helemaal op een andere plek. Het geeft weer een andere gevoel en brengt weer andere gedachten met zich mee.

Wat het met mij heeft gedaan? Ik heb weer even stil gestaan bij de rust en hoe dichtbij deze soms is. Hoeveel meer je ziet, ruikt en voelt als je even uit je eigen omgeving en structuur bent. Ik heb weer heel veel energie gekregen en ben weer bewust geworden hoe makkelijk je weer andere inzichten krijgt door je mee te laten nemen in de natuur!

En de foto’s? Die zijn een hele mooie weergave van mijn beleving.

Coachen in de natuur is een bijzondere beleving.  We kunnen met een concrete vraag op pad maar we kunnen ook met een open vizier op onderzoek gaan en met nieuwsgierigheid ontdekken wat de natuur ons brengt. Inspiratie, inzichten, helderheid, ontspanning, het komt bijna als vanzelf.

 Wil je ook een keer mee de natuur in? Wil je op onderzoek met een vraagstuk dan nodig ik je uit te reageren. De gehele maand juni kun je voor slechts €60,- een sessie inplannen van ongeveer 1,5 uur waarin ik je laat kennismaken met coachen in de natuur.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten en met jou een mooie beleving te hebben die jou ongetwijfeld iets oplevert.

Wil je in de maand juni voor €60,- kennismaken met coachen in de natuur?

Over mij

Als ik mezelf helemaal zou afpellen blijft er in essentie liefde en vrijheid over. Vanuit deze essentie coach en werk ik.

 

Interessante berichten

Categorieën

Gerelateerde artikelen

De stilte van de winter

De stilte van de winter

Als je naar de natuur kijkt zie je dat zij in de winter in rust is. De stilte van de winter helpt je naar binnen te keren. Het is het perfecte seizoen om lichaam en geest te ontspannen. Een individuele winter retraite kan je daarbij helpen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin