Home » Blog » Nieuws » De stilte van de winter

De stilte van de winter

door | 10 jan, 2022 | Coaching, Inspiratie, Nieuws

De winter is de periode van rust. Als je naar de natuur kijkt zie je dat zij in rust is. Bomen en planten hebben hun energie diep in hun wortels teruggetrokken. Ze zijn als het ware naar binnen gekeerd. Ze wacht af, rust uit van het afgelopen jaar en bouwt krachten op voor de volgende cyclus. Als je je afstemt op het winterseizoen ga je in deze periode ook meer rusten, reflecteren, bezinnen en vertragen.

Het element dat bij de de winter hoort is water. Water is flexibel en zoekt de makkelijkste weg. In de winter mag jij ook meebewegen met de stroom. Veel mensen willen blijven doorrennen in de energie van de zomer. Hierdoor verbruik je teveel energie en kan je uit balans of opgebrand raken. Als je naar de natuur kijkt is er niets wat oneindig doorgroeit. Ook verstilling, rust en afbraak zijn nodig om nieuwe zaadjes te kunnen planten.

In de verstilling kun je naar binnen keren om te kijken wat er echt leeft in jouw binnenwereld. Wellicht wil er nog wat opgeruimd of geheeld worden. Je kunt de echte verlangens die in jou leven onderzoeken zodat je beslissingen kunt gaan nemen in de richting die je op wilt.

Onze prestatiegerichte samenleving kan ongemerkt veel energie kosten. Je gaat maar door zonder voldoende rust te nemen of op te laden. Je kunt je energiebalans herstellen door bewust in rust te gaan. Te vertragen, naar binnen te keren, los te laten, te helen en herstellen zodat je weer kunnen zaaien.

Het is best ingewikkeld om te verstillen, vertragen en energie op te laden in een drukke maatschappij. Een individuele retraite kan je hierbij helpen. Je telefoon gaat zoveel mogelijk uit, je hebt geen verplichtingen en de stilte en natuur zullen je helpen naar binnen te keren. Wanneer er in jou gevoelens leven die gehoord willen worden besteden we daar aandacht aan. Door middel van een massage wordt je geholpen meer uit je hoofd te komen en bewust te worden van je lichaam. Voor je innerlijk welzijn wordt ook goed gezorgd. Ik bereid zelf met liefde gezonde maaltijden voor je.

Ik ben wat laat met dit winter aanbod maar ik realiseerde me dat juist de winter de perfecte periode voor een individuele retraite is waarbij je je alleen op jezelf mag richten. Daarom heb ik de individuele retraite die ik voorheen niet in de winter aanbood wat aangepast met een overnachting in een mooie B&B. Deze B&B voorziet je van een heerlijk ontbijt, heeft een prachtige natuurtuin waar je kunt wandelen en heeft een jacuzzi om te ontspannen. Je kunt er zelfs een frisse duik nemen in de natuurvijver. Zo kan ik nu en in de toekomst juist ook in de winter individuele retraites blijven aanbieden.

Wil je meer weten over de individuele winter retraite?

Over mij

Als ik mezelf helemaal zou afpellen blijft er in essentie liefde en vrijheid over. Vanuit deze essentie coach en werk ik.

 

Interessante berichten

Categorieën

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin