Home » Blog » Nieuws » Nieuwe trainingen voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling

Nieuwe trainingen voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling

door | 22 okt, 2020 | Nieuws

In samenwerking met Marika Berghuis van Ontdekkingskracht Coaching

 

Marika en ik leerden elkaar kennen tijdens de opleiding intuïtief coachen. Beiden werkten we toen nog als manager. Ik bij de gemeente Rotterdam en Marika bij een woningcorporatie. En eigenlijk wisten we beiden al dat we een nieuwe stap wilden maken. Je baan opzeggen en voor jezelf beginnen leek een enorme spannende stap. Dat was en is het ook! Allebei hebben we het toch op onze eigen manier gedaan en willen we niet meer terug. Door zelf eerst op zoek te gaan naar wie we eigenlijk (willen) zijn, de kracht van kwetsbaarheid te voelen en de lat soms wat lager te leggen, durfden we nieuwe keuzes te maken.

We gingen beiden onze eigen weg om een coachpraktijk te starten. Het contact bleef en we ontdekten dat naast de vrijheid van zelfstandig ondernemerschap het heel fijn is om ook samen te werken en onze kennis en krachten te bundelen. Naast individuele coaching vinden we het allebei fijn om met kleine groepen te werken. De dynamiek en energie van het werken met een groep is uitdagend en prikkelend. Het is inspirerend en je leert van elkaar.

In mijn coachpraktijk startte ik dan ook al snel met het geven van inspiratiesessies aan kleine groepen. Waar mensen ook staan in hun leven, twee thema’s komen zo vaak terug dat ik hier meer verdieping in wil brengen. Het eerst thema gaat over ‘wie wil je zijn’. Veel deelnemers zijn niet tevreden met hun werk of levenssituatie. Vaak zijn ze naarstig op zoek naar wat te ‘doen’, zonder eerst te kijken naar wie te ‘zijn’. En het tweede thema gaat over zelfvertrouwen en kwetsbaarheid. Veel deelnemers zijn bang voor het onbekende, angst om het anders te doen, angst om gezien te worden, angst om het niet goed te doen en ga zo maar door. Die angst en onzekerheid kent vele verschillende vormen. Vaak gebaseerd op oude overtuigingen en/of gedachten die niet (meer) kloppen. Het opbouwen van zelfvertrouwen door de kracht van kwetsbaarheid te ervaren is een thema waar ik ook mee aan de slag wil.

Marika en ik staken de koppen bij elkaar, we begonnen met een brainstormsessie en al snel ontwikkelden we twee trainingen op gebied van persoonlijke ontwikkeling gebaseerd op deze twee thema’s. Doordat we beiden het nodige innerlijk werk hebben gedaan, soortgelijke werkervaring hebben en een zelfde coachopleiding hebben doorlopen, liep de samenwerking meer dan gesmeerd.

De trainingen hebben we samen ontwikkeld en we hebben er samen mee geoefend zodat datgene wat we bedacht hebben ook door ons beiden doorleefd en ervaren is.

De eerste training is: ‘Wie wil je zijn?’
De tweede training is: ‘Zelfvertrouwen en de kracht van kwetsbaarheid’

Marika biedt de trainingen aan in omgeving Eindhoven voor meer informatie kijk dan op ontdekkingskracht-coaching.

Ik bied beide trainingen aan in mijn coachpraktijk Eszens. De training ‘wie wil je zijn’ start dit jaar nog, meer informatie hierover vind je op de pagina ‘wie wil je zijn’

 

Wil je je aanmelden de training 'Wie wil je zijn'?

Of eerst meer informatie

Over mij

Als ik mezelf helemaal zou afpellen blijft er in essentie liefde en vrijheid over. Vanuit deze essentie coach en werk ik.

 

Interessante berichten

Categorieën

Gerelateerde artikelen

De stilte van de winter

De stilte van de winter

Als je naar de natuur kijkt zie je dat zij in de winter in rust is. De stilte van de winter helpt je naar binnen te keren. Het is het perfecte seizoen om lichaam en geest te ontspannen. Een individuele winter retraite kan je daarbij helpen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin