Home » Blog » Inspiratie » Oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt!

Oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt!

door | 8 feb, 2020 | Inspiratie

‘Oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt’, dat is niet iets wat we leren of gewend zijn om te doen. Zekerheid inruilen voor onzekerheid voelt meestal vrij ongemakkelijk. Toch kan het soms goed zijn om dit wel te doen.

Zelf heb ik in 2019 mijn baan opgezegd bij de gemeente Rotterdam om mijn dromen waar te maken. Ik wist nog niet precies hoe mijn droom er dan concreet uit ging zien maar ik wist wel dat ´de schoenen van de gemeente´ mij niet meer lekker zaten. En met die ´knellende schoenen´ was het lastig om iets nieuws te creëren. Ik vond het superspannend om in het diepe te springen, op blote voeten. Ik voelde me kwetsbaar en onzeker maar ik volgde mijn gevoel. Het was een bevrijding om deze sprong te wagen en voor mezelf te beginnen. Vanaf hier kon ik zelf gaan creëren wat ik wilde gaan doen op mijn manier.

Het maken van de keuze om oude schoenen weg te gooien voordat ik nieuwe had haalde me uit mijn comfortzone en dat voelt even behoorlijk ongemakkelijk. Als je met deze gevoelens kunt ´zijn´ leer je dat dat prima te handelen is. Daarnaast leverde het me vooral veel positiefs op. Ik deel dit graag met je, misschien is het net het zetje voor jou om ook een nieuwe stap te wagen. Dit leverde het mij op:

Ruimte
Ruimte om te creëren, te fantaseren, te verbeelden en stap voor stap te concretiseren wat ik echt wilde.

Vrijheid
Ik voelde me vrij, de wereld lag weer voor me open, nieuwe kansen en nieuwe keuzes. Los van oude overtuigingen en patronen en een systeem waarin ik me beperkt voelde om mijn idealen na te streven.

Inspiratie
Doordat ik een keuze maakte kon ik het oude loslaten. Er onstond ruimte voor nieuwe dingen, ik kon gaan ontdekken, onderzoeken en me laten inspireren.

♥ Persoonlijke groei
Door uit mijn comfortzone te stappen ervaarde ik gevoelens van ongemak en onzekerheid. Dit daagde me uit om in beweging te komen waardoor ik persoonlijk ging groeien en ontwikkelen.

Creativiteit
In mijn geval betekende het eerst achteruitgaan in inkomen. Hier word je ontzettend creatief van. Je past je aan aan je nieuwe situatie. Bovendien ging ik veel bewuster leven en minder consumeren. Dat geeft een heerlijk opgeruimd en helder gevoel.

Bewust leven
Omdat ik iets nieuws ging creëren was ik me heel bewust van alle keuzes die ik maakte, niets ging op de automatische piloot. Dat geeft het gevoel dat je echt leeft en niet dat je geleefd wordt.

Natuurlijk heb ik bij mijn keuze gekeken naar de risico’s die ik nam, je wilt niet dat een keuze alleen maar spanning, stress of financiële risico’s oplevert. Maar een beetje spannend mag het best zijn en zoals je ziet heeft het mij heel veel positiefs opgeleverd.

Misschien sta je ook voor een soortgelijke keuze maar loop je ergens in vast. Als je behoefte hebt dat ik eens met je meekijk neem dan contact met me op dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

 

And suddenly you know it´s time to start something new and trust the magic of new beginnings!

 

 

 

 

Over mij

Als ik mezelf helemaal zou afpellen blijft er in essentie liefde en vrijheid over. Vanuit deze essentie coach en werk ik.

 

Interessante berichten

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin