Home » Blog » Inspiratie » Haat-liefdeverhouding met social media

Haat-liefdeverhouding met social media

door | 9 apr, 2020 | Inspiratie

Herken je die haat-liefdeverhouding met social media?

Herken je dat, die haat-liefdeverhouding met social media? Zelf word ik er soms doodmoe van, al dat scrollen door social media, al dat aanbod, al die mooie berichten en beloftes. De informatie en inspiratie die naar je toe stroomt. Iedereen lijkt zijn draai helemaal gevonden te hebben op social media. Daarnaast kun je kiezen uit een oneindig aanbod trainingen en cursussen. Na al dat scrollen weet ik niet eens meer of ik iets kwam halen of brengen. Door de bomen zie ik het bos niet meer.

Soms is er een bericht, juist uit onverwachte hoek waar ik blij van word. Ik zie mensen uit hun schulp kruipen op social media. Ik geniet van de echte verhalen, uit het hart geschreven, zonder businessplan, funnel of wasstraat. De niet doorgewinterde mediafanaten, de mensen die kwetsbaar durven zijn vind ik krachtig en raken me. Mensen die willen verbinden, de wereld een beetje mooier willen maken, ik hou ervan.

In de eerste weken van de coronacrisis groeide mijn haat én mijn liefde voor social media. Wat er altijd al was werd als het ware uitvergroot. Mijn behoefte aan contact en verbinding op social media werd groter evenals de behoefte om er juist helemaal afstand van te doen.

En nu velen van ons thuis zitten vraag ik me af wat  social media ons heeft gebracht. Ik heb zelf de afgelopen periode door social media nog meer mooie contacten gekregen. Er was tijd om echt naar elkaar te luisteren, er mag meer uitgesproken worden, we zitten immers allemaal een beetje in hetzelfde schuitje. Ik zie dat mensen zich meer dan ooit (kwetsbaar) durven te uiten. We delen gevoelens, angsten, wanhoop en we praten erover met elkaar.

Straks als alles weer anders is, als we elkaar weer live kunnen zien en knuffelen hoop ik dat we dat blijven doen. Dat we kwetsbaar mogen zijn, dat je jezelf durft te laten zien, dat je durft te zijn wie je bent en dat we elkaar hierom waarderen.

Weer terug naar die verdraaide essentie, wat wil ik met social media? Wie wil ik zijn? Wat wil ik doen? En wat wil jij met social media, wat wil jij laten zien en wat wil je halen? Zolang die vragen niet helder beantwoord zijn verlies je jezelf makkelijk. Je laat je gemakkelijker verleiden en meeslepen.

Ik realiseerde me des te meer dat ik hier zelf een keus in te maken heb. Herken je die haat-liefdeverhouding, of andere dilemma’s waar je tegen aanloopt? Beantwoord dan je eigen vragen, maak helder voor jezelf wat jij wilt, wat je wilt halen of brengen, wie je wilt zijn en wat je wilt doen. Er is geen goed of fout, voel wat voor jou goed voelt en zet het om in acties.

Wil je hier begeleiding bij of eens over doorpraten, neem dan contact met me op. Vanaf heden coach ik online via facetime of zoom.

 

Over mij

Als ik mezelf helemaal zou afpellen blijft er in essentie liefde en vrijheid over. Vanuit deze essentie coach en werk ik.

 

Interessante berichten

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin