Home » Blog » Inspiratie » Heb het leven lief

Heb het leven lief

door | 24 jul, 2020 | Inspiratie

Hoe alles naast elkaar bestaat

‘Het lijkt wel een foto voor een Bona reclame’ zei iemand tegen me over deze foto. Ik hou van mooie plaatjes, ik zie ze graag, maak ze graag en beleef ze graag. Social media is vol van mooie plaatjes en ik mag er graag naar kijken. Maar natuurlijk is het echte leven grilliger en genuanceerder. Ook mijn leven.

Hoewel social media voor mij niet de plek is om persoonlijk leed te delen voelt het nu wel even zo om een ‘nuance’ te geven naast de mooie plaatjes. In periodes dat er veel gebeurt gaat mijn aandacht minder naar social media en richt ik mij meer op mijn binnenwereld en dat wat echt ‘real live’ aandacht behoeft. Maar alles bestaat naast elkaar, het mooie, het pijnlijke, het verdrietige, het grappige, het onrustige, het spannende, het relaxte, enzovoort.

Afgelopen weken heb ik genoten van de mooie zonnige dagen. Ik heb plezier gemaakt met vrienden, geproost en gelachen. Ik bouwde verder aan Eszens. Ik bood leuke uitjes aan met kajaks en ben met een collega coach bezig met het schrijven van trainingen waarvan de eerste af is.

In diezelfde periode werd mijn zus aan borstkanker geopereerd en verloren wij een vriendin aan kanker. Zij, Corine, is de vrouw van Stefan en moeder van 2 jonge meisjes. Het voelt zo oneerlijk en onwerkelijk hoe iemand het leven laat en man en kinderen achter moet laten. De uitvaart was intens verdrietig. ‘Bitterzoet’ noemde iemand het. Het moment dat de 2 jonge meisjes bij het graf van hun moeder sprankelende bellen stonden te blazen was bijna surrealistisch. Leven en dood naast elkaar. Intens verdriet en ongeloof bij zoveel (jonge)mensen. Daarnaast zag ik ook hoe vrienden en familie elkaar met aandacht en liefde troosten. Hoe we na de uitvaart met vrienden samen huilden en lachten.

Afgelopen week stond ik met de dochter van Corine en haar man te klootviolen met een bikini topje dat we probeerden aan te doen. Een moment van besef dat het leven door gaat voor deze jonge meiden zonder hun moeder. (Die dat topje natuurlijk moeiteloos had aangekregen) En tegelijkertijd genoot ik van de mooie dag, de zon en de spelende kinderen in het water.

Zo bestaat alles naast elkaar en is het soms zoeken naar een balans om alles er te mogen laten zijn. Heb het leven lief.

 

Elske DeWall – Heb het leven lief

Leef als een kind van de wind en van de liefde
En herken de open blik in de ogen van een vreemde
Dans met de maan, sla je armen om de sterren
Ga je dromen achterna op de maat van de seizoenen

Heb het leven lief als de stormwind gromt en als de lente komt
En verberg je niet als de regen valt en als de donder knalt
Zing het hoogste lied, vlieg in vogelvlucht door de blauwe lucht
Heb het leven lief en wees niet bang, wees niet bang

Huil als het moet want je stikt in al je tranen
Maar ontwapen je verdriet met dezelfde overgave
Als waarmee je huilt, je kunt uit je as herrijzen
Het geluk van het moment zet een streep door het verleden

Heb het leven lief als de stormwind gromt en als de lente komt
En verberg je niet als de regen valt en als de donder knalt
Zing het hoogste lied, vlieg in vogelvlucht door de blauwe lucht
Heb het leven lief en wees niet bang, wees niet bang

Heb het leven lief als de stormwind gromt en als de lente komt
Heb het leven lief, pak de liefde vast en verlies haar niet
Heb het leven lief, met je ogen dicht, in het volle licht
Heb het leven lief en wees niet bang
Wees niet bang, wees niet bang

Over mij

Als ik mezelf helemaal zou afpellen blijft er in essentie liefde en vrijheid over. Vanuit deze essentie coach en werk ik.

 

Interessante berichten

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin