Home » Blog » Nieuws » Dan sta je als ‘aanstormend talent’ in het vakblad massage-magazine!

Dan sta je als ‘aanstormend talent’ in het vakblad massage-magazine!

door | 21 mrt, 2021 | Inspiratie, Nieuws

Zaterdag 20 maart begon de lente. Op deze prachtige zonnige dag was ik met plezier bezig met het uitwerken van mijn nieuwe plannen voor Eszens. Terwijl ik buiten bezig was zag ik de postbode voorbij komen. In de brievenbus vond ik de nieuwe editie Massage Magazine, het vakmagazine voor massage, wellness en therapie. Ik sta erin met een mooi artikel over mijn massages, ondernemen in coronatijd en mijn verdere ambities. Een prachtige dag om even stil te staan bij wat ik dit jaar bereikt hebt en dit succes te vieren. Hieronder kun je het volledige artikel lezen.

Aanstormend talent
Ondanks corona en de lockdown zijn er mensen die juist nu bewust kiezen om het massagevak in te gaan. Ze zijn gegrepen door het vak en vast van plan om een succesvolle massagepraktijk op te zetten. In MassageMagazine iedere editie een portret van een ‘jonge’ ambitieuze masseur. Deze maand aanstormend talent Ester Dielissen (43) van massagepraktijk Eszens in Rijswijk.

Wanneer ben je gestart en wat voor soort praktijk heb je?
“Ik ben begin vorig jaar begonnen, net voordat de coronacrisis uitbrak. Ik had al een praktijk voor coaching. Intussen is het een praktijk die diensten aanbiedt op gebied van coaching, beleving en ontspanning. Ik wil mensen graag een mooie ervaring geven. Voor de massages richt ik me op mensen die behoefte hebben aan ontspanning en bewust tijd en aandacht voor zichzelf willen maken. Bij mij kom je voor een massage-ervaring met persoonlijke aandacht. Vooral mensen die veel in hun hoofd zitten, stress gerelateerde klachten hebben, behoefte aan of moeite met ontspanning hebben, hebben baat bij mijn massages. Door echt met je aandacht naar je lichaam te gaan en voelen wat er zich in je afspeelt, ga je uit je hoofd. Ook kunnen blokkades zo opgeheven worden. Spanningen zetten zich vaak in je lichaam vast, je kunt nog zoveel praten maar als je niet gaat voelen met je lichaam zullen deze niet snel los komen.”

Wanneer wist je dat je masseur wilde worden?
“Ik heb eigenlijk nooit geweten dat ik masseur wilde worden. Masseren heb ik ontdekt toen ik een nieuwe weg in mijn loopbaan insloeg. Het voelt als iets wat ik van nature kan en het is heerlijk om te doen. Ik werkte jaren als manager bij de gemeente Rotterdam. Tot ik na een dramatische huilbui tijdens een managementoverleg thuis kwam te zitten. ‘Ok’, dacht ik, ‘ik ben een keer de controle over mezelf verloren maar ik ben zeker niet overspannen’. Dat was echt ondenkbaar voor me. Tot mijn lichaam het overnam van mijn verstand. Ik leerde weer te luisteren naar mijn lichaam in plaats van mijn hoofd. Dit was het begin van een nieuwe weg. Uiteindelijk besloot ik mijn baan op te zeggen, mijn hart te volgen en voor mezelf te beginnen als coach. Het masseren ontdekte ik na een ontmoeting tijdens een coachtraining met Sylvia Verbruggen-Honing. Zij vertelde me over de massage-opleidingen die ze gaf en hoe mooi deze aansloot bij de opleiding intuïtief coachen die wij beiden hadden gevolgd. Ik gaf me al snel op voor de basisopleiding intuïtief masseren, zonder al te veel na te denken over wat ik hier mee wilde. Het voelde gewoon goed en passend bij mij. Zeker de eerste les vond ik spannend, ik had eigenlijk geen enkele ervaring met masseren en nu moest ik zomaar onbekende mensen gaan masseren. In het begin probeerde ik nog alle grepen uit mijn hoofd te leren en het technisch allemaal zo goed mogelijk te doen. Natuurlijk heb je basiskennis en technieken nodig maar al snel voelde ik, gevoed door de manier van opleiden, dat het daar niet om ging. Het belangrijkste was contact maken met degene die je masseert, voelen, verbinding maken en iemand vanuit je hart aanraken. Met voelen en intuïtie had ik gelukkig wel ervaring. Eenmaal in een flow is masseren zo mooi om te doen. Omdat ik er niet bij na hoef te denken kost het mij ook geen energie, het geeft me energie.”

Welke massage-opleiding(en) heb je gevolgd?
“Na mijn opleiding intuïtief coachen, wat een mooie basis bood om vanuit gevoel en verbinding te masseren, volgde ik de basisopleiding intuïtief masseren bij Sabaaydi Massage Opleidingen. In deze opleiding staat persoonlijke aandacht, verbondenheid en aanraken vanuit je hart en intuïtie centraal. Hierna volgde ik o.a. de vervolgcursus deep tissue massage en er zullen er vast nog meerdere volgen. Intussen verdiep ik me ook steeds meer in ademhalingstechnieken. Ademhalingsoefeningen kunnen een mooie aanvulling zijn op een ontspanningsmassage.”

Hoe kom je als beginnend masseur deze coronatijd door?
“Het is een ingewikkelde tijd om te ondernemen met de huidige maatregelen. Zeker als startend ondernemer. Ik was amper gestart toen de coronacrisis uitbrak. Hierdoor liep het allemaal anders dan ik had kunnen bedenken. De coachsessies die ik voor ogen had met groepen konden niet doorgaan. De massages die ik gaf mochten ook niet meer. Gelukkig heb ik met mijn vriend goed afgestemd wat het voor ons zou betekenen als ik een tijdje weinig tot geen geld in zou brengen. Ik heb veel ingeleverd financieel, maar we kunnen nog steeds rondkomen. Deze periode heeft me nog bewuster en creatiever gemaakt. Ik heb ontdekt dat ik eigenlijk met heel weinig gelukkig kan zijn. Sterker nog, minder geld en spullen geven echt minder stress. (Zolang je uiteraard gewoon je rekeningen kunt betalen, een dak boven je hoofd hebt en kunt eten) Dan helpt het natuurlijk ook dat ik een vriend hebt met een stabiel inkomen en we op een prachtige locatie in de natuur wonen waar ook mijn praktijk is.
Maar ik heb ook genoeg onrust en twijfels gehad deze periode. Er waren dagen dat ik me zinloos voelde en dacht ‘moet ik niet toch maar gewoon een betaalde baan zoeken’. Het is echt niet makkelijk maar ik zou niet anders meer willen. Ik volg nu mijn hart en vaar mijn eigen koers.”

Wat vind je het leukste aan dit vak?
“Ik vind het leuk om van mijn massages echt een complete beleving te maken. Ik draai geen productie, dus de volgende klant staat nooit te wachten als ik klaar ben met een massage. Ik neem de tijd voor iemand. Ik vraag ook altijd aan de klant om zelf voldoende tijd uit te trekken zodat ze een optimale ervaring kunnen hebben. Zeker de eerste keer ga je bij mij niet gelijk op de tafel, ik neem de tijd om te zien wie ik voor me heb en om te luisteren naar wat iemands behoefte is. Ik vind het ook altijd weer bijzonder hoe verschillend mensen op de tafel gaan liggen. De een geeft zich helemaal over, de ander staat in standje alert met gespannen spieren. Iedere klant is anders en uniek. Dat fascineert me. Het is toch best kwetsbaar om jezelf letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Je kunt jezelf niet verstoppen of je lichaam een masker opzetten als je op de massagetafel ligt. Het lichaam liegt niet en vertelt mij veel. Gespannen spieren, hartkloppingen, ademhaling die sneller of trager gaat, zweten, verkleuringen van de huid, koude of warme lichaamsdelen, energie die wel of niet stroomt. Het lichaam heeft een taal waar mensen zelf vaak niet goed meer naar luisteren. Een massage kan mensen helpen weer te voelen wat hun lijf ze eigenlijk wil vertellen.
Ik vind het ook leuk te blijven ontwikkelen en uit te breiden. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met muziek playlists aan te maken met verschillende thema’s. De ene klant houdt meer van rustige klassieke pianomuziek terwijl de ander gaat voor spirituele klanken. Afhankelijk van iemands behoefte, leefstijl en energie past bij de een massage in de ochtend en bij de ander een massage in de avond.
Ook ben ik bezig met het combineren van massages met coaching. Als mensen alleen komen voor een massage is er ook altijd ruimte om na te bespreken hoe iemand de massage ervaren heeft. Maar er zijn ook mensen die alleen in stilte rustig na willen voelen en genieten met een kopje thee. Ook dat is prima. Vanuit mijn praktijk kun je dan heerlijk de natuur in kijken. Ik geniet ervan als mensen gewoon zichzelf durven en kunnen zijn.”

Wat zijn je ambities?
“Phoe, wat zijn mijn ambities… Toen ik net voor mezelf begon, was mijn missie om bij te dragen aan een mooiere wereld waarin mensen kwetsbaar mogen zijn en in hun kracht staan. Zo voel ik dat nog steeds. Ik heb liefde te geven in verschillende vormen vanuit vrijheid. Massages zijn hierbij een vorm om mensen meer lichaamsbewustzijn te geven. Je hoofd is vaak in het verleden of de toekomst. Maar je lichaam kan alleen maar in het nu zijn. Je aandacht naar je lichaam brengen is dus een geweldige manier om in het hier en nu te komen. Ik zie dat hier echt behoefte aan is. Mensen lopen ook vast omdat ze niet meer in verbinding zijn met zichzelf en hun omgeving. Bewust en gezond leven en beter luisteren naar je lichaam. Daar wil ik heel graag aan bijdragen.
Ik heb eigenlijk nog allerlei ideeën en ambities. Nu ligt mijn focus op het door ontwikkelen van een aanbod waar ik een complete beleving wil aanbieden. Het worden verschillende arrangementen gericht op coaching, beleving en/of ontspanning. Zo kun je straks een volledig arrangement boeken met o.a. een overnachting in een tipitent, gebruik van een hottub, kajakken op de rivier en een ontspanningsmassage. Maar er zijn ook combinaties mogelijk met massages, wandelingen, inspiratiesessies en natuurcoaching. Mogelijkheden en ambities genoeg dus. En dat allemaal op mijn eigen locatie. Supergaaf vind ik zelf.”

Wat is je beste tip voor aankomend talent?
“Volg je hart. Wees niet bang om keuzes te maken. Je kunt altijd weer een nieuwe keuze maken. Alles is energie. Als je gaat masseren is het belangrijk om je eigen energie goed te managen. Als jij onrustig bent of niet echt bewust met je aandacht bij de ander bent, werkt dat door in de massage. Als je vanuit liefde en aandacht wilt masseren is het dus echt belangrijk om de tijd te nemen en zelf je energie goed te managen. Durf te vragen en ga gewoon doen.

Wil je meer informatie over mijn massages?

Of een massage boeken?

Over mij

Als ik mezelf helemaal zou afpellen blijft er in essentie liefde en vrijheid over. Vanuit deze essentie coach en werk ik.

 

Interessante berichten

Gerelateerde artikelen

De stilte van de winter

De stilte van de winter

Als je naar de natuur kijkt zie je dat zij in de winter in rust is. De stilte van de winter helpt je naar binnen te keren. Het is het perfecte seizoen om lichaam en geest te ontspannen. Een individuele winter retraite kan je daarbij helpen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin