Vrouwencirkel

Wat is een vrouwencirkel

We bevinden ons in een samenleving waar prestatie en individualiteit centraal staan. We zijn niet zo gewend ons kwetsbaar op te stellen. In een vrouwencirkel kun je daarmee oefenen.

Samenzijn in een cirkel zorgt voor gelijkwaardigheid en verbinding. Het is een plek waar vrouwen kunnen delen, leren en groeien. Op deze plek kun je alle rollen even loslaten. Je mag je kwetsbaarheden en krachten laten zien en ervaren dat je volledig mag zijn wie je bent op dat moment.

Vrouwencirkels bestaan al eeuwenlang over de hele wereld en is voor vrouwen van alle leeftijden en afkomsten. Een cirkel is gebouwd op liefde, oordeelloosheid en zorgt voor verbinding met een oeroud krachtenveld.

Wat doen we in een vrouwencirkel

Onze vrouwencirkel bestaat uit maximaal 10 vrouwen.

De kern van de vrouwencirkel is ‘delen’. Delen van wat er zich in jou afspeelt. Iedereen krijgt een moment op basis van een vraag of thema zich uit te spreken. Niets moet.

Bij aanvang neem je plaats in de cirkel en starten we met een eenvoudige meditatie om te landen.

Verder maken we gebruik van begeleide meditaties zijn, muziek en dans.

Wij stemmen de vrouwencirkel af op de seizoenen. Ieder seizoen heeft andere kenmerken en eigenschappen waar we mee werken.

Wat brengt het je

Hoewel iedere vrouwencirkel anders is zullen onderstaande punten veelal herkend worden door vrouwen die deelnemen.

Je ervaart een veilige plek waar alles mag zijn, hierdoor voel je je vrij om je kwetsbaar op te stellen. Het oordeelloos luisteren van vrouwen naar jouw verhaal werkt helend. Door te oefenen met oordeelloos te luisteren naar de ander ontstaat er een andere kijk op jouw werkelijkheid.

 

Wie zijn wij

Wij zijn Maartje Hoens en Ester Dielissen. Wij hebben elkaar leren kennen tijdens de opleiding intuïtief coachen.

Maartje werkt als HR manager en coach. Ester werkt als coach, retraitebegeleidster en masseuse in haar praktijk EsZens.

We hebben altijd contact gehouden en gevoeld dat er een moment zou komen om samen te ondernemen. Met veel plezier starten we de vrouwencirkels.

 

Ervaar de kracht van kwetsbaarheid

Praktische informatie

De vrouwencirkel vindt plaats bij Eszens aan de Maasdijk 46 te Rijswijk Nb gelegen in een prachtige natuurrijke omgeving.

Je kunt hier  parkeren boven de oprit in de berm of 100 meter verderop richting Woudrichem op een kleine parkeerplaats.

We vinden het fijn als je ter plekke gepast contact betaald.

Doe iets gemakkelijks aan waar je je prettig in voelt.

Je kunt je per mail opgeven of een appje sturen. Vermeld hierbij je naam en de datum dat je deel wilt nemen. Als er plek is krijg je een bevestiging van deelname.

Wil jij je aanmelden voor een vrouwencirkel?

Of meer informatie