Home » Blog » Nieuws » Wij starten met een vrouwencirkel

Wij starten met een vrouwencirkel

door | 24 feb, 2022 | Inspiratie, Nieuws

Nooit gedacht dat ik dit zou gaan doen. Al een tijdje speelt het door mijn hoofd. Maar ik had nogal wat weerstand om bijeenkomsten voor alleen vrouwen te organiseren. Vroeger kreeg ik vooral jeuk van ‘vrouwengroepen’. Ik werkte ook liever samen met mannen. Die waren gewoon duidelijker en makkelijker vond ik. En vooral.. ik hoefde me niet kwetsbaar op te stellen.

Intussen vind ik de kracht van kwetsbaarheid prachtig. Jezelf durven laten zien met alles wat er is. Delen met anderen wat er echt in je omgaat is helend, bevrijdend en krachtig. Mijn authentieke kracht ligt dan ook bij de vrouwelijke kwaliteiten verbinden, invoelen en luisteren.

Vrouwencirkels fascineren me al een tijdje. De inspiratiesessies die ik regelmatig heb gegeven hebben deze interesse opgewekt. Vaak bestonden de groepen uit vrouwen en gebeurde er iets magisch. Ik ontdekte de behoefte en kracht van het samenzijn met vrouwen en delen van wat er in je leeft. Een plek die veilig is, waar geen oordeel is, waar je kwetsbaar mag zijn en waar je niets hoeft te bewijzen.

Terwijl ik dit schrijf hoor ik de nieuwsberichten over de oorlog in Rusland en Oekraïne. Ik voel de onrust, er is zoveel gaande in de wereld. Meer dan ooit voel ik het belang en de behoefte van verbinden en samenkomen.

Samen met Maartje Hoens heb ik me verdiept in wat vrouwencirkels zijn. We gingen op onderzoek naar de geschiedenis en luisterden diverse podcasts. Vrouwencirkels zijn al eeuwenoud. Er zijn verschillende vormen maar, het samen komen in een cirkel waarbij verbinding, veiligheid en oordeelloos naar elkaar luisteren centraal staan vormen veelal de essentie.

Ook kwamen we erachter dat het nog niet meeviel een vrouwencirkel te vinden om zelf aan deel te nemen, vaak zaten ze al snel vol. Er lijkt dus behoefte en schaarste.

Met Maartje volgde ik de opleiding intuïtief coachen. Al een tijdje hing in de lucht dat we samen iets willen ondernemen. Nu is de tijd daar om samen te starten met de vrouwencirkels. We hebben onze eigen vorm gevonden en kijken er naar uit jou te ontmoeten, met je te delen en te verbinden.

Om te beginnen hebben we voor ieder seizoen 1 datum gepland. Wanneer er genoeg animo is zullen we er meerdere gaan plannen.

Liefs Maartje en Ester

 

Wil je graag een vrouwencirkel bijwonen?

Of meer informatie

Over mij

Als ik mezelf helemaal zou afpellen blijft er in essentie liefde en vrijheid over. Vanuit deze essentie coach en werk ik.

 

Interessante berichten

Categorieën

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin